Tortuga Étterem kezdőlap
 

Márton-nap Tortuga-szigetén
2012-11-07 Beujolais, francia kapitány a Márton-napi libaságoknál is jobban szeretette a bort. Ám ezekből nem az érett, öregebb tételeket, hanem mint a nőkből a „legfrissebbeket”, fiatalokat, hiszen őket is legalább ekkora élvezettel habzsolta.
Fogadott is maga mellé egy borászt, akinek nem volt más a feladata,mint minden novemberben újbort készíteni az azévi szőlőből.
Ezek a gyümölcsös, illatos borok kiválóan illenek minden libából készült ételhez. Erre az ízharmóniára nagyon hamar rájöttek azok a tengeri rablók, akik részesültek Beujolais nedűjéből. Hogy ezeket az örömöket éljék át Tortuga kalózai, ezért idén is, ahogy minden évben újborokat ízlelhetnek azok, akik csütörtöktől a szigetre lépnek.
Újboraink:
Pántlika Pinot Gris
Pántlika Rosé
Dúzsi Marci

290,- Ft/dl

És nézzük Márton-napi ludasságunkat, melyek kiválóan illenek az újborokhoz:

Pisztáciás libamájpástétom
2.790,
Babos libaragu leves maceszgombóccal
890,-
Márton-napi libavariációk
2.990,-
Vörösboros libazúza nudlival
2.290,-
Kenyértésztában sült libacomb
2.890,-
Gesztenyepüré
890,-

Azon kalózaink, akik nevük napján, Márton napon, vasárnap kötnek ki a kalózok főhadiszállásán, vendégünk egy palack, saját névre szóló újborra ebédjük, vacsorájuk mellé.

Kérjük, asztalfoglalásánál jelezze, hogy Márton nevű vendég érkezik asztalukhoz.(Saját névvel ellátott borokat csak szombat 16 óráig beérkezett foglalások mellé tudunk biztosítani.

Adatvédelmi Tájékoztató