Tortuga Étterem kezdőlap
 

Sörület
2013-08-01



Sörfagylalt
Hozzávalók (7dl fagylalthoz)

 
  • 4dl tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 3 dl barnasör
  • két kisebb darab narancshéj
  • 7dkg cukor
  • egy vaníliarúd kikapart magja

    A sörhöz adjuk a narancshéjat, majd egy kis lábasban közepesen erős lángon kb. a felére forraljuk. A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával, a rúddal és csipet sóval forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját a cukorral elektromos habverővel sűrűre, fehéredésig keverünk. Lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a lábasból a meleg tejszínt, a beforralt sört, majd az egészet visszaöntjük a lábasba. . Kevergetés mellett besűrítjük, de semmiképpen ne forrjon. Teljesen lehűtjük, (előző este érdemes elkészíteni az alapot). Fagylaltgépben a szokásos módon elkészítjük. Amennyiben nem rendelkezünk fagylaltgéppel, a jéghideg masszát dobozba öntjük, majd a mélyhűtőbe tesszük. Kb. óránként kivesszük, és mixerben átkeverjük, összesen 4-5 alkalommal.

  • Adatvédelmi Tájékoztató